YoU aRe VeRY wElcOmE hErE

Friday, April 22, 2011

Bagaimana Nak Install Produk Antivirus Kaspersky..

Salam Satu MALAYSIA!!!

Hari ni PENIN nak bagi satu lagi tutorial.. khas untuk pembeli-pembeli produk PENIN.. So.. tak perlu la nak ssah pyah mencari tutorial kat mr. google.. hihihi.. kat cni pon dah bley dijadikan panduan..

sebelom ni.. PENIN dah masokkan entri tentang bagaimana nak install windows 7 kan...

so.. ari ni PENIN nak tunjuk bagaimana nak install Kaspersky Antivirus.. Cara nak install KIS dan KAV sama ja.. cuma kelebihan fungsi lebih kepada KIS la...

ok....

Langkah 1:-
  • Double klik pada installer Kaspersky anda...
  • link download untuk KIS di sini...
  • Gambar seperti di bawah akan keluar...
Langkah 2:-
  • Selepas proses pada langkah 1 selesai... skrin seperti dibawah akan keluar...
  • Klik next...

Langkah 3:-
  • Klik agree...


Langkah 4:-
  • Pastikan kotak dibawah ditanda..
  • Klik Install..


Langkah 5:-
  • Proses installation bermula...
  • Tunggu sehingga selesai...



Langkah 6:-
  • Masukkan "license key" pada ruangan Activate commercial version..
  • Klik next..
  • Pastikan anda berada dalam keadaan online..(talian internet bersambung)


Langkah 7:-
  • Tunggu sehingga proses pengaktifan product anda selesai....
  • Klik next..
Langkah 8:-
  • Skrin seperti gambar dibawah akan muncul..
  • Ini menandakan bahawa produk anda telah berjaya diaktifkan..
  • Klik next..

Langkah 9:-
  • Selepas anda klik next.. Skrin seperti dibawah akan muncul...
  • Tunggu sehingga selesai..


Langkah 10:-
  • Sebaik sahaja langkah di atas selesai.. Skrin seperti dibawah akan keluar..
  • Ini menunjukkan proses memesang produk Kaspersky anda telah sempurna..
  • Klik finish dan anda boleh mula menggunakan produk kaspersky anda....



Setakat ini saja tutorial PENIN.. Inyaallah lepas ni akan ada lagi tutorial-tutorial buat anda semua...

Kepada yang masih belum memiliki produk antivirus Kaspersky..
Klik sini...

windows 7 juga turut dijual..

100% ORIGINAL!!!

thanks.... peacepeace

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment